Aquest dimarts 18 d’abril, a les 8 del vespre, ha tingut lloc a la seu de la CAL Nacional la presentació del llibre I si parlem català? de David Vila.
L’autor del llibre ha assegurat que cada cop hi ha més persones que saben parlar català però, en proporció, són menys les persones que realment el fan servir, per tant que “el coneixement del català augmenta, però, en canvi, disminueix el seu ús”. Vila es pregunta si davant d’aquesta situació “hem de veure el got mig ple o mig vuit” i escriu aquest llibre amb l’objectiu de donar arguments i recursos per “omplir el got fins que vessi” i així arribar a la plena normalització del català.
El llibre és un petit manual, còmode de llegir, que recull arguments i recursos per augmentar l’ús social del català. En el llibre David Vila comenta que tot és una qüestió d’hàbits i prejudicis lingüístics. “Si ens sembla que potser l’interlocutor no és catalanoparlant d’origen, ens hi adrecem en castellà”, explica Vila. L’hàbit de canviar de llengua és fruit de l’aprenentatge, la imitació i els prejudicis per això l’autor ens dóna recursos per millorar aquest hàbit com per exemple parlar més lent, fer ús del llenguatge no verbal, intercalar en espanyol paraules realment difícils, entre d’altres.
Els socis, simpatitzants i tots aquells qui vulguin comprar el llibre poden adreçar-se a la seu de la CAL Nacional i adquirir un exemplar.