Els actes d’inici del moviment tindran lloc el dia 30 de juny al vespre i l’1 de juliol durant tota la jornada
La 21a edició del Correllengua, dedicada a la il·lustradora i narradora de contes infantils Lola Anglada, arrenca els dies 30 de juny i 1 de juliol a Tiana, municipi on l’artista va passar molts estius i on va viure gran part de la seva vida.
El divendres 30 de juny al vespre es durà a terme el primer acte d’inici a la Sala La Punxa del Casal de Tiana. Durant la vetllada, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) presentarà el Correllengua 2017 i hi haurà una xerrada a càrrec de les biògrafes de Lola Anglada, Núria Rius Vernet i Teresa Sanz Coll.
També s’estrenarà el reportatge editat i produït per la CAL “Lola Anglada: art, resistència i compromís” que, fins ara, és l’únic audiovisual que parla sobre la vida i l’obra de l’artista.
Aquest esdeveniment, que comptarà amb la benvinguda d’Esther Pujol i Rosa Funtané, alcaldesses de Tiana i Montgat, pretén donar el tret de sortida als actes del moviment tot creant un espai de reflexió i debat on es pugui homenatjar i conèixer la figura de Lola Anglada.
El dissabte 1 de juliol, el segon dia de celebració, tindrà un caràcter més festiu i reivindicatiu. Durant tota la jornada se celebraran diverses activitats al voltant de la figura de l’artista a diferents punts de Tiana.
Durant el matí, es durà a terme una ruta guiada pel patrimoni arquitectònic de Tiana i un vermut a la plaça de la Vila seguit d’un dinar de germanor al Casal de Tiana. A la tarda, els espectacles adreçats als més petits agafaran protagonisme.
Finalment, al vespre, els actes es concentraran als Jardins de Lola Anglada on es durà a terme la tradicional encesa de la Flama del Correllengua i l’actor Miquel Gelabert llegirà el Manifest, enguany redactat per l’escriptora i periodista Núria Cadenes.
La nota artística la posaran Jaume Calatayud i Vicente Monera, col·laboradors habituals del moviment, que interpretaran l’espectacle poeticomusical “El traç del talent, el color de la volença”, una composició que recorre la biografia i l’obra de Lola Anglada. A més, la Societat Coral Joventut Tianenca actuarà conjuntament amb la Coral del Centre Recreatiu i Cultural de Montgat en un concert en homenatge a l’artista.
Vine a l’acte d’inici del Correllengua 2017
La CAL posarà un autocar des de Barcelona a disposició dels socis i simpatitzants per assistir als actes que es duran a terme durant la jornada del dia 1 de juliol. Els horaris del trajecte del bus a Tiana seran:
- 10.30 h. Esplugues de Llobregat (Plaça Santa Magdalena)
- 10.45 h. Plaça de Sants
- 11.00 h. Plaça Universitat (cantó mar)
- 11.15 h. Carrer Aragó – Av. Meridiana (cantó mar)
- 11.20 h. Av. Meridiana – Fabra i Puig (estació de trens).
L’hora prevista de tornada a Barcelona serà a les 21.30 h.
El preu de l’autocar serà 10 euros per persona (pels xerraires i els participants del projecte Parlem és gratuït). Les persones interessades a reservar plaça a l’autocar, cal que ho comuniquin al correu cal@cal.cat o al telèfon 93 415 90 02.
El Correllengua
El Correllengua és la mobilització per la llengua i la cultura més important del país. Des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal, se celebra arreu dels territoris de parla catalana des del 1996. Gràcies a la implicació de moltes entitats i col·lectius, i a la participació de milers de persones, cada any s’organitzen centenars d’actes en el marc del Correllengua. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i a la Catalunya Nord.
La 21a edició del Correllengua es dedica a la il·lustradora i narradora infantil Lola Anglada coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement. El gruix d’actes i les activitats del moviment recordaran no només la importància de l’obra de l’artista, sinó també el seu compromís amb els valors cívics, democràtics i catalanistes i el seu esperit feminista.
El Correllengua 2017 s’impulsa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tiana i dels hereus del llegat de Lola Anglada. A més, compta amb el suport i adhesió de desenes d’entitats culturals d’arreu dels Països Catalans i és possible gràcies a la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.