Andrea Rodoreda
La CAL s’ha reconstituït a Sant Cugat del Vallès després de molts anys sense tenir nucli al municipi. El passat diumenge 20 de novembre, en el marc de la jornada del Correllengua i com a organitzadora dels actes d’enguany, la CAL Sant Cugat va presentar-se i va difondre el missatge de l’entitat als santcugatencs i santcugatenques.
L’objectiu de la CAL és treballar per l’assoliment de la plena normalització lingüística, cultural i nacional. Per una banda, volem promoure la llengua i la cultura d’una manera festiva, participativa i transversal promocionant jornades com les del Correllengua. I per una altra, també volem generar espais de relació social per dinamitzar el català en àmbits de la societat on el seu ús i coneixement són reduïts organitzant projectes com el “xerrem junts”.
El Correllengua a Sant Cugat més fort que mai
Els membres del nou nucli a Sant Cugat del Vallès han fet una valoració del molt positiva del Correllengua 2016. Un centenar de persones van passar durant tot el dia per la plaça d’Octavià per participar en les activitats de cultura popular que hi havia organitzades. Al migdia els Bastoners de Sant Cugat, que celebraven el seu 25è aniversari, van llegir el manifest escrit per Vicenç Villatoro. Els concerts dels grups santcugatencs Dröpools i d’Eli i Berru van ser els encarregats de tancar el Correllengua.
Des de la CAL Nacional i el nou nucli a Sant Cugat volem agrair a totes les entitats que han fet possible el Correllengua d’enguany i dels anys anteriors. Per tant, donem les gràcies a Cal Temerari, la Plataforma per la Llengua, la Coordinadora d’Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat del Vallès, Esquerra Republicana, la CUP, Òmnium Cultural (OC), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), les JERC, Arran i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès per la seva implicació i feina feta.