El reportatge “Lola Anglada: art, resistència i compromís” mostra la vessant de l’artista més compromesa amb el país i amb les llibertats del poble català.
L’audiovisual es presentarà a Tiana en el marc dels actes d’inici del Correllengua.
Dins la programació dels actes d’inici del Correllengua 2017 que tindran lloc el proper divendres 30 de juny i dissabte 1 de juliol a Tiana, hi haurà la presentació del primer i únic audiovisual que parla sobre la vida i l’obra de Lola Anglada. Es tracta del reportatge “Lola Anglada: art, resistència i compromís” que fa un recorregut a través de les diferents etapes vitals de la il·lustradora i posa l’accent no només en la seva vàlua com a artista, sinó en el seu compromís amb la República, amb les llibertats del poble català i en el seu tarannà feminista.
El treball, realitzat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), compta amb les intervencions de persones que la van conèixer personalment i també de dues expertes en la vida i l’obra d’Anglada. Es tracta de Núria Rius Vernet i Teresa Sanz Coll, autores del recull de memòries de l’artista, Josep Maria Cadena, periodista i crític d’art, Francesc Granell, catedràtic d’Economia Aplicada i autor de la primera biografia de Lola Anglada, Concepció Carreras, bibliotecària i documentalista de la biblioteca de Lola Anglada, i Carme Cussó, veïna de Tiana i amiga de la família Anglada-Sarriera.
El document presenta una Lola Anglada forta, amb unes conviccions molt aferrades que no va abandonar mai malgrat les circumstàncies que l’envoltaven i un amor permanent cap a Catalunya. Al llarg de les aportacions dels participants, el reportatge repassa la infantesa, l’etapa formativa, la consolidació artística, la maduresa, els darrers anys de vida i el llegat d’Anglada. Tot plegat, a través del context històric en què va viure: l’inici del segle XX, els anys 20 a París, la República, la guerra i la postguerra, el franquisme i la Transició.
La presentació i projecció del reportatge tindrà lloc aquest divendres 30 de juny, a les 7 del vespre, a la sala La Punxa del Casal de Tiana. Un cop iniciat el Correllengua 2017 hi haurà més projeccions a diferents indrets del país on el moviment serà present i es posarà el reportatge a disposició de totes aquelles entitats que vulguin fer-ne un passi.