Recentment hem publicat una nova edició dels materials destinats a promoure el Correllengua entre els centres docents. Es tracta d’un conjunt d’activitats lingüístiques adaptades a cada tram educatiu que posem a l’abast dels mestres perquè treballin l’estima per la llengua a les aules a través d’un ventall de propostes molt variades: poden trobar-s’hi des de jocs i contes per als més menuts fins a xerrades, exposicions, treballs de recerca i debats per als més grans.
A més de potenciar la conscienciació lingüística, aquestes activitats també tenen per objectiu apropar als infants i als joves la figura i l’obra de l’autora a qui es dedicarà el Correllengua aquest any, l’escriptora i periodista Montserrat Roig.
Els materials estan dividits per nivells educatius: infantil, primària, 1r cicle d’ESO, i 2n cicle d’ESO i batxillerat, i es poden incloure dins les programacions de llengua i literatura catalana, de ciències socials i d’història durant els mesos que queden d’aquest curs o bé al llarg del 1r trimestre del curs 2016/17.
Aquesta iniciativa es va començar a impulsar l’any passat i va comptar amb la participació de 32 centres educatius.
Les propostes didàctiques es poden consultar a través dels enllaços següents:
Dossier educació infantil
Dossier educació primària
Dossier 1r cicle d’ESO
Dossier 2n cicle d’ESO i batxillerat
Annex de recursos en línia sobre Montserrat Roig
També està disponible una versió unificada d’aquests materials. Accés al dossier unificat de recursos didàctics
Com sempre, des de la CAL oferim gratuïtament diversos materials de suport d’aquestes activitats amb l’objectiu de facilitar la feina als docents.
Les escoles i els instituts interessats a fer alguna d’aquestes activitats es poden posar en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic cal@cal.cat o el telèfon 934159002. Des de la CAL els oferirem l’orientació i l’acompanyament necessaris per assegurar l’èxit de la iniciativa.
Així mateix, fem una crida perquè els organitzadors del Correllengua i tots els nuclis territorials de la CAL s’animin a difondre aquests materials entre la comunitat educativa amb l’objectiu de teixir complicitats i seguir sumant col·lectius implicats amb el moviment.